Saturday, November 14, 2009

Jemput Dtg!!!

Jemput yea korang2 sume dtg ke knduri pkahwenan abg aku pd hjg tahun ni..
abg aku kawen yea bukan aku kawen..heee

k lah..nk balik umah ni..see u next time..

Sunday, November 1, 2009

Yg Dulu Lain, Sekarang Lain...

Kali ni aku nk brcerita ttg khidupan aku masa dulu dan sekarang..
alaa,bukan lama mna pun dlm 2-3thn jea..ngeh3x
dulu
skrg
"pandanglah lihatlah rupa ku yg chantek..."
de perubahan x?de lah nmpk cerah sikit kn..hehehe


dulu
dulu
skrg
ok yg ni pulak team futsal penah aku join..
dr plbagai club ke orange club,pastu ke ala2 kampung club..hahaha
de gak lah sweet memory yg x dpt nk dilupakn..

dulu
skrg
ade nmpk pape yg berlainan x?
monitor je kn berubah..
org ckp, ikut perubahan masa..:)


dulu
skrg
erm..kali ni ape yg laen??
kalo nk thu, 2-2 gmbr ni sama tmpt diambil tp sudah btukar wajah..

ape yg boleh aku simpulkan..
"yg dulu laen, sekarang dh laen.."

Tuesday, October 20, 2009

BMI baru slps raya..ngeh3x..

Dh lame x timbang berat bdn sendiri,last timbang brt bulan Jun lepas kat Giant.Berat bdn mase tu 52kg..huhu ringan je aku ni nk campak campak pun boleh,nk timang timang lg lah boleh..ekeke..



Jeng3x..ni BMI aku skrg 19.5 jea..haha beza 0.5 je dr range THIN,maknenye aku ni dlm range NORMAL ok..ekeke
tggi tu xpenah nk naek2 pun,mcm mane yea nk naek kn..lu pikir lah sendiri rais oi..
Berat aku skrg 49.3kg je..Dh kurang 3kg lah mase last timbang hr tu,mybe berat kurang time bulan puasa kot..xpe2,lepas ni nk mkn byk2 biar bdn berisi sikit..eh!pe lak berisi sikit je,nk berisi byk la..huhu

Tuesday, September 8, 2009

comeynyer...

Hr jumaat..4hb 9,2009
kem motivasi kat SK Bukit Kuin,Panching..



"...name sy rabiatun adalwiyah..sy kelas 4 kreatif..cita-cita sy nk jd doktor gigi.."
comey budak ni kn..=)


nape lah muke aku ditangkap time2 mcm ni???teropong xpkai mcm ni lah jd nye..
  • aku:"...adik tudung biru..bgn2!!haih..sempat lg curik2 tido time ni..laa,org laen pun sahur gak..bru pkul 11.35pg..rileks la babe!..."
  • adik tudung biru:"...ape lah abg ni..adik bukan tido lah,xde maknenye nk tido time berdiri..adik ngah pikir ape nk makan berbuka nt..ermm nk makan ayam goreng lah...slrrrrpppp!!..."

  • aboon(bukan name sbenar):"...adik2 sume kne lah fokus atau pun beri tumpuan pd pelajaran kalo nk dpt 5A dlm upsr.adik tudung biru!adik fokus ape abg nk ckp ni yea..jgn nk berangan je..."
  • adik tudung biru:"...ala,abg ni potong ar adik berangan nk mkn ayam goreng..."

"hari ni abg bukan nk jual ubat, bukan nk jual ape-ape..hari ni abg nk tunjuk pd adik2 sume 1 magis..magis yg mcm mane abg nk tunjuk pd adik2..hah!!itu yg kite sume xtahu...jeng3x"
ish333..sape lah tangkap gambo time2 aku pose mcm ni..saje jew..



hah!!mcm ni lah kalo nk tangkap gambo..time2 aku 1 2 3 4 brsedia,yg td tu gambo candid..

Friday, September 4, 2009

Kenangan cuti lalu...






Friday, April 24, 2009

d'EdiT

Ni lagu utk korang dengor..layan pale jap..ade x lagu ni??

Grey Sky Morning - Cinta Gila.mp3


Saat Indah Bermula...
Terasa Bahagia...
Cinta Yang Lama Terhenti,
Berputik Kembali...

Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua...

C/O
Woo......
Tiada Yang Dapat Menghalangnya
Kita Berdua Terus Bercinta,
Selamanya...
I Cant Live..
I Cant Living Without You Oh Baby
Just Only You That My Love..
With Love...

Hanya Kau Ku Miliki,
Yang Tiada Ganti...
Bukan Mimpi Sudah Pasti,
Jiwaku Berseri...
Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua....









setarbak!!!

pic edit ini sumbangan azic n jajan

Thursday, April 16, 2009

Jajan oh jajan!!!


ni wallpaper aku yg x seberapa..
kalo nk tgk lbh dekat kamu sume klik kat gmbr atas ni..
de pe kat dekstop aku??haha..lu olang tgk la sendiri..mcm2 ade..
aku suke BIRU!!!

BIRU oh BIRU!!!
warna biru seindah langit
langit Mu luas terbentang
awan yang berarak menyusut permandangan ku melihat keindahan langit
mungkin ia mengingatkan aku agar melihat perkara yg baik

BIRU oh BIRU!!!
warna biru mengingat ku pada laut
laut yang mengelilingi ku
telah mengecil pergerakan untuk ku ke suatu tempat
mungkin ia satu hikmah agar aku tidak lupa
pada asal usul

Wednesday, April 15, 2009

you out!!!


ump shark!!!
aimi shark!!!
ape2 aje lah..

sape ni??
mcm x hebat jea..


kemik ohh kemik!!!
nasib baik xbape letih sgt..
bola game hr ni xsmpai pun kat aku..
haha..senang keje aku kat outfield

Saturday, April 11, 2009

opsssss =X........


cube teka gaya ape ni??

one peace!!!
two peace!!!
video
ni pulak bakal superhero negara kite suatu hr nt..
skrg ni dlm proses pembelajaran teknik2 brlawan utk mghadapi serangan musuh..
ben-10!!!tolonggg.....

so tired!!!


wah!!!penat nye kejor bola..
kalo bola dtg kat aku xpe la jgk..ni x,aku yg kejor bola..
dh la mata ni kurang nmpk,mcm mane nk target bola tu dtg kat kite..
dh dekat baru la trkencing2 nk cam bola tu jatuh kat mane..
huhu..rugi besor!!!


hai awk..awk nmpk cute la..
haha..

Tuesday, March 31, 2009

Selamat pulang!!!


Selamat pulang abg ku..Byk x buah tgn dr sane??
utk rais de tak?? =)
Mak rindu kat Yang yea??haha..Mak aku mnangis kerinduan
..


Ni lah bakal2 akak ipar aku..sumenye tggi2 n besar..
org tua kata murah rezki kn..=)


ni adik-beradik aku..6org jea..
1st - rita
2nd - riza (baju maroon)
3rd - razi (baju kemeja putih)
4th - rani (baju merah)
5th - rimi (pakai cap)
6th -???



ni fmly besar aku termasuk abg n akak ipar n anak buah aku
yang ganteng2 belaka..



kitorg sume pi makan besar smpena kepulangan abg aku..
punye byk lauk kitorg mkn smpai bngkus bawak ba
lik..
haha..kenyang jgk la

Wednesday, March 18, 2009

xjadik laa...huhu

hr ahad lepas kat kuantan hujan dr pagi hgga ke petang..
kalo x,aku de friendly game sofbol ngan mercury club..huhu ape kn daya nk kite mngubahnye..redha aje lah..

ni de la sket gmbar2 sempat diambik tgh2 hujan..abis sume org basah lenjun..tp xpe,masa tu best yg amat sgt..

dpt homerun ke tu??

mcm xjauh je..ahaks

Wednesday, March 11, 2009

Ada x perSAMAan???


time balik klas td..aku follow la blkg diorg ni..
aku tgk..wahh!!!de persamaan disitu..
perhatikan si baju biru & si baju merah..
ape yek??perasan x..
xperasan mknenye,korang syok sendiri..huhu
akak yg baju kurung tu cebuk je jln sebelah baju biru tu.. =p
bg lah can si baju merah jln seiring ngan si baju biru..bile lg..
haha..


Sunday, March 8, 2009

hua..hua..hua..

kenal x???
xkenal maka xcinta..
hua..hua..hua..



amir ganuuu..
die ni cukup anti ngan aku..
xtau apsal..



skrg ni die jd bisnes-"meng"..
kayo la die duit byk jual lembu..
kayo ke koya??
amir..blanje amir..
hua..hua..hua..


Thursday, March 5, 2009

Suka Duka Kita!!!

Spider - Suka Duka Kita.mp3 Download la yek!!!

Lirik:
Mungkin suka duka hidupku
Sama dengan hidupmu
Lalu kau pun terasa dekat
Dengan diriku ini (sini)
Bukan aku tak menghargai
Apa yang kau korbankan

Tetapi ku sedikit kesal
Atas sikapmu kasih
Kau seperti memaksa ku tari rentak mu

Chorus:
Kerana kau yang menangis
Kau mahu ku bersedih
Pabila kau bergembira
Aku pun kau biarkan

Kalau debu mana pun debu
Sekalipun di langit
Aku manusia biasa
Penuh cela dan silap
Kau seperti memaksa ku tari rentak mu

Monday, March 2, 2009

Mata ku!!!


nape dgn mata aku tu??


hr ni ramai yg tegur aku..sbb muke aku nmpk lain dr sblum ni..
nmpk tembam ke??nmpk cute lg ke??
haha..yg pnting, abun x kata pun aku mcm tu..
muke aku nmpk bngkak2 sket..nk kata xckup tido, pdhal ckup..
ehmm..pape aje la..



perlu ke??

lagu utk korg - Ari Lasso feat Bunga Citra Lestari - Aku dan Dirimu - Download lah yek!!

Aku Dan Dirimu
by Ari Lasso feat Bunga Citra Lestari

tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

reff:
duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita

repeat reff

 


[14].:: s y a [M] s u l ::. © 2008. Design by: Pocket